De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
01:00:20

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Autobelasting op de schop

Datum: Thu 23 October 2014

Door: Inge Lengton

DEN HAAG - Het belastingsysteem voor auto's voor 2016 gaat volledig op de schop. Veel zakelijk rijders gaan meer bijtelling betalen. Dat geldt vooral voor mensen met 'groene' en kleine auto's van de zaak.

Ook aan de motorrijtuigenbelasting (mrb) wordt gesleuteld. Mensen met een volledig elektrische auto zijn nu nog daarvan vrijgesteld, straks betalen ze de helft.

De autobranche is niet blij met het voorstel van staatssecretaris Wiebes (Financiën). Volgens onder andere de Rai Vereniging en de Bovag werken de ingrepen marktverstorend en betalen bestuurders van kleine auto's straks de rekening van vergroening.

Wiebes, zo staat in het voorstel, schrapt de laagste bijtellingscategorie van 4 procent. Die wordt 7 procent en geldt voor voertuigen die 0 gram CO2 per kilometer uitstoten, oftewel volledig elektrische auto's.

Voertuigen die 1 to 50 gram uitstoten gaan 14 procent bijtelling betalen. Wagens als de Mitsubishi Outlander en de Toyota Plugin Hybrid vallen daaronder. Voorheen vielen die onder de 7 procent bijtelling.

Voor auto's van 51 tot 79 gram CO2 geldt straks een bijtelling van 20 procent. De rest zal 25 procent bijtelling moeten betalen.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).