De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:53:25

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Duitse ANWB: tol is vestzak-broekzak

Datum: Wed 10 September 2014

lINCHEN/BERLIJN - Tolheffing op alle Duitse wegen, zoals minister van Verkeer Alexander Dobrindt (CSU) wil, zou 298 miljoen euro opleveren. Het innen van die 'infrastructuurheffing' zou echter 300 miljoen euro kosten. Dit is de conclusie van een studie die de ADAC, de Duitse ANWB, woensdag heeft gepubliceerd. De machtige automobilistenvereniging rept dan ook over een "vestzak-broekzakverhaal".

De plannen voorzien in de verkoop van vignetten. In Duitsland woonachtige automobilisten moeten gecompenseerd worden via de wegenbelasting. Vooral in grensstreken is er verzet tegen tolheffing. Zo vreest de middenstand dat Nederlanders wegblijven uit de Duitse horeca en winkels.

Oppositieleider Gregor Gysi (Die Linke) heeft de Grote Coalitie woensdag in de Bondsdag opgeroepen af te zien van het hele tolplan: "Laat die hele flauwekul met de tol." De linkse partij Die Linke kwam eerder met een complottheorie: de CDU/CSU zou erop speculeren dat het huidige plan faalt om dan straten en wegen te kunnen privatiseren, met particuliere tolheffing. Gysi zei woensdag tegen minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU): "Dan probeer ik met alle middelen de straat te kopen waar u woont. Dat wordt dan zeer duur voor u als u naar huis wilt."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).