De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
05:50:01

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


'Gevaarlijke situaties door gebruik cruisecontrol'

Datum: Fri 08 August 2014

Het gebruik van cruisecontrol in combinatie met de maximumsnelheid van 100 km/h levert op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht gevaarlijke situaties op. Dat meldt de Telegraaf vandaag op basis van een rondgang door Vereniging Auto van de Zaak.

Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht is de maximumsnelheid vastgesteld op 100 km/h. Dit wordt gehandhaafd door middel van een strikte trajectcontrole. Omdat hardrijders hierbij gegarandeerd tegen de lamp lopen, stellen veel mensen hun cruisecontrol in op snelheden rond de 100 km/h. Dit zorgt volgens Vereniging Auto van de Zaak voor de vorming van 'gevaarlijke treintjes', gebieden waar veel auto's dicht op elkaar rijden.

Rechts inhalen

De vereniging pleit nu voor het 'keep your lane' principe, waarbij automobilisten elkaar rechts mogen inhalen maar waarbij iedereen op dezelfde baan blijft. Vereniging Auto van de Zaak behartigt de belangen van ongeveer een miljoen leaserijders in Nederland.

De toenmalige verbreding van de A2 kon echter alleen onder de strikte voorwaarde dat de maximumsnelheid 100 km/h zou worden. Dit werd overeengekomen met omliggende gemeenten, die zich hevig verzetten tegen de verbreding.

Bron: VID


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).