De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:29:56

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Duitse politie wil tolheffing niet handhaven

Datum: Tue 08 July 2014

BERLIJN - Als het aan de Duitse politievakbond ligt, wordt er niet gecontroleerd op naleving van de tolheffing, als die er in 2016 komt. "Voor de controle op de tol zal in Duitsland geen enkele agent beschikbaar zijn", aldus voorzitter Rainer Wendt tegen de krant Bild. "Dit heeft niets met verkeersveiligheid te maken; daarvoor zijn we niet en dat doen we ook niet."

Automobilisten moeten een vignet achter hun voorruit plakken, als de tolheffing wordt ingevoerd. Duitse agenten zijn verbolgen over de bezuinigingen op het personeel en vinden dat zij al genoeg ander werk hebben.

Ook elders in Duitsland rijst verzet tegen de 'infrastructuurheffing', zoals de tol officieel heet. De christendemocratische CDU in de aan België, Luxemburg en Frankrijk grenzende deelstaat Rijnland-Palts wil dagjesmensen uit de buurlanden geen 'entreegeld' opleggen en eist een uitzonderingsbepaling. Ook de sociaaldemocratische SPD in Bondsdag vreest dat minder mensen uit de buurlanden in Duitsland boodschappen komen doen.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).