De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
18:23:59

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Akkoord over tolheffing op Autobahn

Datum: Tue 26 November 2013

BERLIJN - Onderhandelaars van CDU/CSU en SPD hebben een akkoord bereikt over tolheffing die is gericht op buitenlandse automobilisten op Duitse snelwegen. Dit heeft de publieke omroep ZDF dinsdag gemeld.

Vanwege EU-recht moet de tol ook van Duitse automobilisten worden gevraagd. Buitenlanders mogen niet worden gediscrimineerd met de heffingen. Maar de Duitse belastingbetaler en automobilist wordt in de plannen gecompenseerd voor het verlies door tolgeld. De regeling moet ook geld opleveren voor miljardeninvesteringen in wegen en spoorwegen in de Bondsrepubliek. Nadere details moeten nog worden uitgewerkt, maar het is de bedoeling dat de wet in de loop van 2014 wordt aangenomen. De tolheffing zou dan al op 1 januari 2015 kunnen beginnen.

België heeft eerder dit jaar afgezien van een plan om bij personenauto's tol te heffen op de belangrijkste verbindingswegen. Ook in dit plan zou de 'binnenlandse' automobilist gecompenseerd worden. Het Belgische plan voor een vignet is niet nieuw, maar werd al in 2007 geopperd.

De ANWB liet dinsdag weten het vreemd te vinden dat de tol - iets waar de automobielclub überhaupt tegen is - feitelijk slechts voor buitenlanders zou gaan gelden. Dat zou een belemmering vormen om te gaan reizen. De ANWB zegt benieuwd te zijn wat de Europese Unie ervan vindt.

Bron: Telegraaf - Autovisie


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).