De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
18:32:52

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Welja. Europarlement wil spy-chips in kentekens

Datum: Wed 10 July 2013

Door: Van Rossem

Weet u nog, dat die lui van het Europarlement vorige week zo WOEDEND waren toen ze ontdekten dat ze door de NSA werden bespioneerd? Handelsverdragen op de helling, heel onderzoek er tegenaan, en het is een SCHANDAAL, riep Der Totalen Europäer Schulz nog. Maar een week later zit MEP'er Toine Manders (VVD) doodleuk te overleggen over RFID-chips (Radio Frequency Identification - goedkoper dan GPS en met een uitleesradius van enkele tientallen meters) in Europese kentekenplaten. Gewoon, even boven een kop koffie de privacy van de burger nog verder kapotverneuken en vertrappelen onder totale controledwang van een dwangneurotische eenheidsoverheid. Daar ben je anno 2013 immers 'liberaal politicus' uit de stal van Guy Verfopstadt voor. Uiteraard is er niets over dit plan te vinden op Europa.eu. De eerste lead is een berichtje uit 2008. Sindsdien: stilte. Maar op die koffietafel van Manders liggen kentekenplaten en dat er 'RFID' in gestanst staat lijkt ons een duidelijk hint. Dus hou alvast maar rekening met een decreet van Brussel waarin de kreukelzone van uw laatste restje privacy op de proef gesteld gaat worden. Uit het bericht van 2008: "European officials hope to increase the ease and accuracy of total vehicle surveillance by switching to RFID." Over ons autominnende lijk, Manders.

UPDATE: Blijkbaar is kentekens chippen nog een geheimpje. Manders heeft zijn tweet verwijderd. Gelukkig hebben we de MANDERSMIRROR nog.

LOLOL: Manders heeft z'n tweet herplaatst - zonder verwijzing naar RFID-chips. De mirror is van 4:32PM, de nieuwe tweet van 6:23PM.

Bron: Geen Stijl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).