De Kilometer Heffing

Wed 22-Sep-21
23:16:52

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Stichtse Vecht naar rechter om A2

Datum: Fri 30 November 2012

De gemeente Stichtse Vecht stapt naar de rechter om de snelheidsverhoging op de A2 tegen te houden. Het college wil dat eerst onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen voor de omwonenden, laat een woordvoerder vrijdag weten. De verhoging van de snelheid van 100 naar 130 kilometer per uur moet om middernacht ingaan.

Het besluit tot verhoging van de snelheid op delen van de A2 tussen Amsterdam en Utrecht tussen Vinkeveen en Maarssen werd genomen door minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen. De 130 kilometer per uur geldt 's avonds en 's nachts tussen Vinkeveen en Maarssen. De gemeente hoopt dat de minister de verhoging nu uitstelt totdat de rechter uitspraak heeft gedaan.

Stichtse Vecht meent dat de snelheidsverhoging voor veel overlast gaat zorgen en dat de overheid onzorgvuldig is geweest bij het vaststellen van die effecten. Ook zou de procedure voor de verhoging niet goed zijn gegaan. Schultz zou bovendien in een eerder gesprek met het college hebben toegezegd dat er onderzoek zou volgen.

"Als burgers zich niet aan afspraken houden, is de overheid de eerste om hen hier aan te houden, andersom werkt dit blijkbaar anders", staat in een verklaring van de gemeente. "En werk je als gemeente eerst mee aan het tegengaan van het fileleed, word je er daarna voor gestraft omdat de brede weg aanzet tot harder rijden."

De gemeente spreekt van een 'onbetrouwbare overheid'. "En dat voor nog geen twee minuten tijdswinst voor de automobilist." Wethouder van verkeer Pieter de Groene zegt in een reactie veel vertrouwen te hebben in het beroep.

Bron: VID


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).