De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
09:37:48

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Betaal boetes A2 terug aan automobilist

Datum: Wed 21 November 2012

AMSTERDAM - Automobilisten die een boete hebben gekregen bij de trajectcontrole op de vijfbaans A2, moeten hun geld terugkrijgen van de staat. Daarvoor pleit de PVV.

PVV-Kamerlid Machiel de Graaf heeft het onderwerp gisteravond aangesneden toen de Tweede Kamer de begroting van minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen behandelde.

"Iedereen wordt gepakt met net twee kilometer per uur te hard en daar wordt dagelijks twee ton mee opgehaald. Dat is geen boete, dat is een ordinaire belasting", zei De Graaf tegen persbureau Novum.

Snoepwinkel

Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht, die in beide richtingen vijfbaans is, mag maar honderd kilometer per uur worden gereden. "Dat is hetzelfde als een kind in een snoepwinkel zetten en zeggen: je mag niet aan de snoepjes komen", vindt De Graaf. Hij pleit ervoor om de maximumsnelheid te verhogen naar 130 of zelfs 140 kilometer per uur. "Dan zijn we van alles af."

Sinds de trajectcontrole in de richting van Utrecht operationeel is, werden hier bijna tweehonderduizend hardrijders betrapt, wat de schatkist ruim 13,5 miljoen euro opleverde. De trajectcontrole in de richting van Amsterdam treedt later in werking.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).