De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
01:57:20

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


'Minder files door forensentaks'

Datum: Fri 06 July 2012

Den Haag - Mocht de omstreden forensentaks er tóch komen, dan neemt het aantal files in Nederland af met 10 tot 15 procent. Vooral in de spits zal het autogebruik flink afnemen, voorspelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)

Het effect zal niet direct zichbaar zijn, maar op termijn zullen mensen minder vaak en minder ver naar hun werk reizen. Volgens het PBL verhuizen de forensen dichter naar hun werk, of blijven ze thuis werken. Alleen een kilometerheffing zou een nog spectaculairdere daling geven, schrijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een nog vertrouwelijke doorrekening van het Kunduzakkoord dat VVD, CDA, CU, GroenLinks en D66 in april met elkaar sloten.

Omstreden

De forensentaks is een van de meest omstreden onderdelen van het Lenteakkoord. Hiermee belast de overheid het woon/werkverkeer. Het levert de schatkist in 2013 ongeveer 1,3 miljard euro op, maar diverse betrokken partijen, CDA en VVD voorop, willen er na de verkiezingen weer zo snel mogelijk vanaf. Dat schrijft de Volkskrant.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).