De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
00:33:26

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Controles op vrachtwagenchauffeurs schieten volledig door

Datum: Thu 31 May 2012

RIJSWIJK - De controles op de rij- en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs schieten volledig door.

Chauffeurs krijgen tijdens controles soms boetes voor kleine overtredingen die ze al weken eerder hebben begaan.

Dat zegt Transport en Logistiek Nederland (TLN). De werkgeversorganisatie wil terug naar de oude rij- en rusttijdenregeling en begint daarom een campagne.

Concurrentievervalsing

De regeling is bedoeld om concurrentievervalsing te voorkomen en de verkeersveiligheid te vergroten. Dankzij de nieuwe digitale tachograaf kan van elke chauffeur tot op de seconde worden gezien of hij zich aan de rij- en rusttijden houdt.

Donderdag stemt het Europees Parlement over vernieuwing van de richtlijn voor de digitale tachograaf. TLN vindt het onbegrijpelijk dat gesproken wordt over zo'n aanpassing, terwijl de bestaande regelgeving "een defect bevat en wordt misbruikt".

Regelgeving

"Volgens Europese regelgeving mag bij controle de tachograaf tot 28 dagen terug worden uitgelezen", aldus een woordvoerder. "De 28-dagenregeling is vooral in het leven geroepen om te controleren of iemand zich houdt aan de verplichte weekendrust. Daar heb je inderdaad een langere periode voor nodig."

Maar de regeling wordt volgens TLN door steeds meer Europese lidstaten misbruikt, om een enorme hoeveelheid boetes uit te kunnen schrijven.

Door: ANP

Bron: Nu.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).