De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
23:59:40

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Weekers: Geen plan voor verlagen kilometervergoeding

Datum: Tue 24 January 2012

UPDATE: Het kabinet heeft geen plan om de onbelaste kilometervergoeding te verlagen van 19 naar 12 cent. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën zei dat vandaag in de Tweede Kamer.

D66 verwijt het kabinet kiezersbedrog omdat de lasten voor de automobilist omhoog zouden gaan bij een verlaging van de kilometervergoeding. Weekers ontkende dat hij daarvoor plannen heeft. Wel kijkt een ambtelijke werkgroep naar manieren om via de belastingen de files op de Nederlandse wegen terug te dringen. Weekers beloofde dat de hardwerkende Nederlander niet zal worden gepakt.

Gisteren toonde hij zich positief over anti-filevoorstellen vanuit het bedrijfsleven voor een bonusregeling voor leaserijders en een zogenoemd mobiliteitsbudget voor mensen zonder auto van de zaak.

Weekers wilde vandaag verder niet vooruitlopen op de uitkomsten van het ambtelijke onderzoek en eigenlijk geen maatregel uitsluiten. Wel zei hij 'een botte verlaging' van de kilometervergoeding van 19 naar 12 cent een slecht idee en onverstandig te vinden.

Frans Weekers. © anp

(ANP/Redactie)

Bron: Algemeen Dagblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).