De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
02:09:13

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


ANWB twijfelt of tolheffing 'Europaproof' is

Datum: Fri 21 January 2011

DEN HAAG - De ANWB twijfelt of de nieuwe tolheffing die buitenlandse chauffeurs vanaf 2013 moeten betalen als ze over Belgische wegen rijden, wel in overeenstemming is met de Europese wetgeving.

Dat heeft een woordvoerder van de automobilistenclub vrijdag gemeld. Specialisten van de ANWB gaan de nieuwe Belgische wetgeving de komende dagen nader bestuderen.

"Deze maatregel betekent ontegenzeggelijk een lastenverzwaring voor iedereen die wel eens door België rijdt", stelt de zegsman.

"Maar de maatregel is ook vooral niet in overeenstemming met de Europese gedachte, die vrij verkeer van goederen en personen voorschrijft. De invoering van dit vignet betekent een belemmering van dat vrije vervoer. Wij denken niet dat de Europese Commissie hiermee akkoord gaat."

Achterhaald

Daarnaast vindt de ANWB het systeem van het plakken van vignetten hopeloos achterhaald. "Als meer landen dit systeem gaan hanteren, rijd je straks als Nederlandse automobilist met een ruit vol stickers en plakkers door Europa. Daar moet toch een andere techniek voor te bedenken zijn in dit moderne digitale tijdperk."

De automobilistenorganisatie hoopt in de loop van de volgende week concrete stappen tegen het Belgische vignet bekend te maken.

Vlaanderen wilde eerder samen met Nederland een kilometerheffing introduceren, maar moest dat plan laten varen door de komst van het kabinet-Rutte. Anders dan haar voorganger ziet de huidige regering niets in een kilometerheffing.

© ANP

Bron: Nu.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).