De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:51:59

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


'Akkoord in België over tolheffing'

Datum: Wed 19 January 2011

BRUSSEL - De deelregeringen in België zijn het eens over de invoering van tol voor het wegverkeer vanaf 2013. Minister van Financiën André Antoine van Wallonië heeft dat woensdag gezegd in het Waalse parlement.

Zijn Vlaamse collega Hilde Crevits (Mobiliteit) bevestigt het akkoord, maar zegt dat de details nog uitgewerkt moeten worden.

Het is de bedoeling om voor het zware wegverkeer het systeem van het eurovignet te vervangen door een belasting per kilometer.

Voor personenwagens komt er een wegenvignet, maar welke vorm dat krijgt is volgens de woordvoerster van Crevits nog niet duidelijk. Ook wanneer de maatregel voor personenwagens ingaat moet nog worden afgesproken.

Voor buitenlandse chauffeurs komt er een aparte regeling, bijvoorbeeld een wegenvignet voor een korte periode.

Opbrengst

De opbrengst van de tolheffing gaat voor 52 procent naar Vlaanderen, voor 38 procent naar Wallonië en voor 10 procent naar Brussel.

Vlaanderen wilde eerder samen met Nederland een kilometerheffing introduceren, maar moest dat plan laten varen door de komst van het kabinet-Rutte. Anders dan zijn voorganger ziet dat niets in kilometerheffing.

© ANP

Bron: Nu.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).