De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:51:13

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


PvdA wil spitstarief 15 ct/km; minister Eurlings woedend

Datum: Fri 30 April 2010

Door: Jeroen Langelaar

vrijdag 30 april 2010 09:16

De gemeente Amsterdam wil automobilisten 15 cent per gereden kilometer laten betalen tijdens de spits. De maatregel treft niet alleen bestuurders op de ring A10, maar ook forenzen op de aanvoerroutes ver buiten de stad. 'De ware aard van de PvdA komt boven.'

De PvdA wil de automobilist flink in de buidel laten tasten De PvdA wil de automobilist flink in de buidel laten tasten

De teller begint straks te lopen vanaf IJmuiden, Bussum, Volendam en Nieuw-Vennep, schrijft dagblad De Telegraaf vrijdag.

Verbolgen

Het plan komt uit de koker van PvdA-wethouder Hans Gerson van Amsterdam. Hij heeft de details van zijn 'spitsmijdenproef' naar demissionair minister Camiel Eurlings (CDA, Verkeer) gestuurd.

Eurlings reageerde verbolgen op de plannen. 'Dit is een megalomane antiautomobilistproef. De ware aard van de PvdA in Amsterdam komt boven,' briest Eurlings, die de subsidie van 28 miljoen euro aan Amsterdam terugvordert.

De klos

De minister meent dat Amsterdam met de plannen het bestuursakkoord aan de laars lapt. In dit akkoord was afgesproken dat er geëxperimenteerd zou worden met kleine bedragen, van 2 tot 8 eurocent per gereden kilometer. Maar met het nieuwe plan 'zijn weggebruikers zonder alternatief echt de klos,' zegt Eurlings.

Volgens hem is er totaal geen draagvlak voor het PvdA-plan. 'Ze willen alleen maar meer geld uit de automobilist kloppen.'

Bron: Elsevier


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).