De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:19:05

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


CDA-steun brokkelt af; einde kilometerheffing in zicht

Datum: Thu 25 February 2010

Door: Robin van der Kloor

Nu het kabinet demissionair is, lijkt de omstreden kilometerheffing van de baan. Het CDA is nog niet zeker of de maatregel in het verkiezingsprogramma wordt opgenomen. VVD reageert verheugd, maar de PvdA is woest.

Zou Camiel Eurlings blij zijn dat hij de heffing niet hoeft in te voeren? Zou Camiel Eurlings blij zijn dat hij de heffing niet hoeft in te voeren?

Het CDA vindt dat alle voorbereidingen voor de nieuwe wet moeten worden stopgezet nu het kabinet is gevallen, meldt het AD.

Verkiezingen

Bovendien is het nog onduidelijk of de partij kilometerheffing als een van de speerpunten in het verkiezingsprogramma zet. 'We moeten zien hoe het er straks instaat,' aldus CDA'er Ger Koopmans.

De steun van CDA is nodig om een Kamermeerderheid te behouden voor het project van demissionair Camiel Eurlings (CDA, Verkeer) voor wie de invoering van de heffing de belangrijkste taak was tijdens zijn ministerschap.

Woede

De VVD is blij met de ontwikkeling bij het CDA. Toch wil de partij Eurlings openlijk zien draaien. 'Eerst was hij tegen, toen voor en nu begrijpen we dat de draai naar de goede kant weer is ingezet,' aldus Kamerlid Stef Blok.

Bij de PvdA heerst vooral woede. Kamerlid Lia Roefs noemt de situatie 'dramatisch'. 'Als de rechtse asfaltpartijen strak aan de macht komen, is het probleem echt niet zomaar opgelost.'

De kilometerheffing is een omstreden project door onder meer de bijna onmogelijke uitvoerbaarheid. Ook wordt autorijden voor de automobilist duurder.

Bron: Elsevier


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).