De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:46:08

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Draai Eurlings in zaak kilometerheffing

Datum: Tue 26 January 2010

DEN HAAG -Verkeersminister Camiel Eurlings komt terug van uitspraken dat de peiling van de ANWB voor hem bepaalt of de kilometerheffing doorgaat. Hij zei dinsdag dat het parlement beslist over de invoering van de heffing.

Eurlings moest zich verantwoorden in het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. Hij zei dat hij "openstaat" voor de resultaten van de ANWB-peiling en verbeterpunten "serieus neemt". Volgens Eurlings wilde hij een signaal afgeven om de ANWB "erbij te houden".

Hij beloofde verder wijzigingen in het wetsvoorstel over de kilometerheffing "vanzelfsprekend" aan de Kamer zal voorleggen. Eurlings stelde dat hij ook de steun van organisaties zoals de milieubeweging en vervoerders, die mensen hebben opgeroepen om positief te reageren op de peiling, erg belangrijk vindt.

Hij hield de Kamer ook voor dat zij zelf het debat over de kilometerheffing heeft uitgesteld om te wachten op de resultaten van de enquête van de ANWB. Daarmee zou de Kamer eraan meehelpen om de peiling belangrijk te maken.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).