De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:52:33

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Het loopt storm (Telegraaf Enquette)

Datum: Mon 25 January 2010

Door: Sylvia Kalberg

AMSTERDAM - Het loopt storm op de Telegraaf-enquête over de kilometerheffing. Zachtjes uitgedrukt. Vooralsnog stemt een meerderheid tegen. Er zijn al 139.666 stemmen uitgebracht.

In de tussenstand bij de Stelling van het Weekend worden de hoge kosten als een van de grootste bezwaren aangekruist. Duurder voor de automobilist en een enorme kostenpost door de negen miljoen kastjes die moeten worden ingebouwd en de administratieve rompslomp.

Privacy

Daarnaast geloven negen van de tien niet dat het aantal files zal verminderen en ook de aantasting van de privacy, met een kastje in de auto dat alle ritten registreert, zit velen flink dwars. Verder waarschuwen veel stemmers voor fraudegevoeligheid en systeemfouten.

Zeker in combinatie met het feit dat de eindafrekening niet gespecificeerd zal worden en er geen beroep tegen mogelijk is.

Kans

Twee derde van de stemmers is ANWB-lid en deze groep laat weten zeer teleurgesteld te zijn over de vraagstelling in de peiling van de bond. Omdat er niet voor of tegen kan worden gestemd, hebben zij het gevoel niet serieus te worden genomen.

De Telegraaf biedt iedereen tot 15.30 uur vandaag nog de kans om voor of tegen te stemmen via telegraaf.nl of wuz.nl. Onze servers hebben het er een beetje zwaar mee, zodat het af en toe wat langer duurt voordat de vragen op het scherm komen. Probeert u het dan eventueel wat later nog eens. Want ook uw stemt telt, nog steeds.

Morgen leest u het eindresultaat op de voorpagina en een uitgebreid verslag van de enquête op de WUZ, pagina 6.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).