De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
09:28:43

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


ANWB wil geen beslissende stem rekeningrijden

Datum: Mon 25 January 2010

AMSTERDAM - De enquête van de ANWB is helemaal niet bedoeld om een duidelijk 'ja' of 'nee' over de kilometerheffing aan het kabinet door te geven.

Dat zegt ANWB-directeur Guido van Woerkom maandag in het AD. Hij spreekt van een misstap van minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA). Die zei vorige week dat de raadpleging van de ANWB van doorslaggevend belang zal zijn bij zijn besluit de kilometerheffing door te voeren of niet.

Dat gaat Van Woerkom te ver. Eurlings doorkruist volgens de directeur het politieke systeem in Nederland. De ANWB heeft graag invloed, maar past volgens de krant voor een beslissende stem over de kilometerheffing.

De ANWB wil volgens Van Woerkom alleen aangeven wat de zorgen en suggesties van automobilisten zijn. "Maar de politiek bepaalt uiteindelijk."

Verbeterpunten

De directeur ziet er geen probleem in dat niet-leden de enquête ook kunnen invullen. Dat is volgens hem ook de bedoeling. De ANWB wil niet met een 'voor' of 'tegen' naar de politiek stappen, maar met een waslijst aan verbeterpunten. Als het nodig is kan het wetsvoorstel dan worden aangepast. Dan pas neemt de bond definitief een standpunt in.

Bron: Nu.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).