De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:12:10

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Telegraaf-enquête naar kilometerheffing start al vandaag

Datum: Sat 23 January 2010

Is Nederland VOOR of TEGEN?

AMSTERDAM "Automobilisten in Nederland kunnen vanaf vandaag tot en met aanstaande maandag via een uitvoerige enquête op onze nieuwssite Telegraaf.nl zich uitspreken voor of tegen de invoering van de kilometerheffing.

De Telegraaf komt met de uitvoerige peiling op het moment dat ook de ANWB op het punt staat de achterban te vragen wat ze van de plannen van minister Eurlings (Verkeer) vindt.

In tegenstelling tot de ANWB-enquête kunnen Nederlanders via Telegraaf.nl wel een ja- of nee-antwoord geven of de huidige kabinetsplannen wel moeten doorgaan.

Daarnaast worden vragen voorgelegd over de verwachte kosten van de kilometerheffing, de gevolgen voor de privacy van de automobilisten door de installatie van negen miljoen kastjes in auto's en vrachtwagens, het effect op de files in Nederland en wie dit uiteindelijk gaat betalen.

De uitslag van de Telegraaf-Stelling staat dinsdag in de krant. Ook de pagina Wat U Zegt is hier dan volledig aan gewijd.

Als de Bondsraad van de ANWB vandaag het groene licht geeft voor de ANWB-enquête dan zal die ook snel van start gaan, zo is de verwachting. Iedereen kan dan terecht bij de site van de ANWB om ook daar een mening achter te laten over de geplande kilometerheffing. De belangenorganisatie heeft vooralsnog geen standpunt ingenomen of de heffing moet worden ingevoerd.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).