De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
01:23:25

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Rijlessen stuk duurder door kilometerheffing

Datum: Tue 19 January 2010

Door: Jouke Schaafsma

AMSTERDAM - De kilometerheffing stuwt de prijzen voor rijlessen omhoog. Rijschoolhouders houden rekening met tariefstijgingen tot tien procent. Een rijbewijs wordt tientallen tot honderden euro's duurder.

Vooral rijschoolhouders die ver van de examencentra van het CBR gevestigd zijn, verwachten dat de heffing flink in de papieren zal lopen. Nadat de leerling thuis is afgehaald, moeten soms tientallen kilometers gereden worden voor het oefengebied bereikt is.

Branchevereniging Bovag heeft de leden onlangs in een brief gewaarschuwd dat de rijscholen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld taxi's, geen uitzonderingspositie krijgen. Rijschoolhouders vrezen voor de problemen die dat oplevert. "We zitten in Almere en moeten veelal naar Bussum om te oefenen en examens af te laten leggen", zegt rijschoolhouder Michel Elmers. "Het komt zo op vijf euro extra per rijles uit." Branchevereniging Bovag, voorstander van de heffing, stelt dat de meeste rijschoolhouders te maken krijgen met één tot anderhalve euro verhoging per rijles.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).