De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
02:24:06

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


'Autobelangen' doet aanval op ANWB

Datum: Thu 14 January 2010

Door: Harrie Nijen Twilhaar

AMSTERDAM - De ANWB krijgt er met de oprichting van 'Autobelangen' een serieuze concurrent bij. Nog voor de zomer gaat de nieuwe organisatie van start om voor de belangen van autobezitters in Nederland op te komen.

De organisatie wil zich specifiek richten op alle aspecten als het gaat om het autorijden in Nederland. De belangenclub voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder kijkt vooral naar misstanden en regelgeving voor autobezitters en wil daarmee indien nodig een vuist maken richting politiek Den Haag.

"We zijn zeer verontrust over het autobeleid van de overheid", zegt woordvoerder Wouter van Embden van Autobelangen. "Hierbij gaat het ons niet alleen om de invoering van het rekeningrijden in het kader van filebestrijding, maar om de almaar toenemende parkeerbelastingen en de marginale snelheidsbekeuringen die steeds meer als belastingheffing worden ervaren."

Autobelangen wil zich duidelijk onderscheiden van de ANWB. "De toeristenbond loopt wat ons betreft te veel aan de hand van het kabinet. Ons bereiken berichten dat autobezitters zich niet goed vertegenwoordigd voelen door de ANWB."

In Nederland rijden momenteel zo'n 7,5 miljoen auto's waarvan ongeveer de helft ouder is dan acht jaar. "Dit is ook de groep mensen die zich vaak geen nieuwe auto kan veroorloven en dus niet meedeelt in de voordelen. Zij worden in toenemende mate door de overheid financieel aangepakt", aldus Van Embden. De contributie voor lidmaatschap gaat waarschijnlijk 20 euro per jaar bedragen.

De initiatiefnemers van Autobelangen zijn dezelfde als de mensen achter www.bijtellingyoungtimer.nl, die erin slaagden dat de wijziging van de bijtelling van auto's van vijftien jaar en ouder door de Tweede Kamer eind vorig jaar werd teruggedraaid.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).