De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
20:01:33

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Oppositie trommelt Eurlings op over km-heffing

Datum: Fri 08 January 2010

DEN HAAG - De oppositiepartijen SP, VVD en PVV willen opheldering van minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) naar aanleiding van berichten dat Eurlings' eigen topambtenaren forse kritiek leveren op het plan voor de kilometerheffing.

PVV en VVD dringen aan op een spoeddebat. De SP wil de minister eerst dinsdag, in het eerste vragenuurtje in de Tweede Kamer na het kersreces, aan de tand voelen. "Maar ik sluit niet uit dat ik me aansluit bij het verzoek om een spoeddebat", stelt Emile Roemer (SP).

De ambtenaren zouden zaterdag klagen dat er niet naar kritiek wordt geluisterd, de minister zich met jaknikkers omringt en de kosten van adviseurs uit de hand lopen. "Dit kan niet waar zijn; die rapporten moeten zo snel mogelijk naar de Kamer", aldus VVD-Kamerlid Charlie Aptroot.

De drie oppositiepartijen lopen al langer te hoop tegen de kilometerheffing. "Dit kost meer dan 4 miljard euro en zal nooit werken! De stekker moet meteen uit dit domme geldverslindende project. Iedere week die we ermee doorgaan, kost de belastingbetaler miljoenen", moppert de liberaal. "Als de Kamer nog niet wil besluiten het project af te blazen, wil de VVD eerst een grondig onderzoek naar de uitvoerbaarheid en de risico's van de kilometerheffing, met hoorzittingen, voordat aan behandeling van het wetsvoorstel zelf kan worden toegekomen." Een parlementaire enquete, waarop de (niet met name genoemde) topambtenaren in de krant hinten, kan volgens de VVD'er de volgende stap zijn. "Maar misschien is dat helemaal niet meer nodig na de hoorzitting."

Volgens Roemer wordt steeds duidelijker dat de steun voor het project aan het verdwijnen is.

Meer over kritiek op de kilometerheffing door topambtenaren leest u zaterdag (09-jan-2010) in De Telegraaf.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).