De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:24:59

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


65 procent bedrijfsleven tegen kilometerheffing

Datum: Sun 20 December 2009

ABCOUDE Alleen met voldoende draagvlak komt er een kilometerheffing. Dat beloofde Minister Eurlings in een recent Kamerdebat. Met die publieke garantie moet de bewindvoerder de invoering ervan stopzetten, nu blijkt dat 65 procent van het bedrijfsleven de kilometerheffing niet steunt. MKB portal BusinessCompleet.nl ondervroeg afgelopen week 655 ondernemers en constateert dat zij geen heil zien in een belasting per gereden kilometer.

Het bedrijfsleven is de ruggengraat van de Nederlandse economie en daarmee een belangrijke groep voor de uitvoering van de kilometerheffing. Daarom is in samenspraak met Charlie Aptroot, Tweede Kamerlid en columnist voor BusinessCompleet.nl, onderzoek gedaan naar de mening over de laatste kabinetsplannen. Opvallend is dat een ruime meerderheid niet weet welke invloed de heffing zal hebben op de verkeersdrukte. Slechts een kleine 19 procent verwacht een afname van de files, tegenover 23 procent die juist een toename verwacht.

Hogere kosten

Vooral angst houdt de ondernemer in zijn greep. Bijna 60 procent vermoedt dat de autokosten hoger gaan uitvallen. Uitgeefdirecteur Serge Eikhoudt van BusinessCompleet.nl benadrukt: "Extra kosten in een tijd van financiële malaise kunnen schadelijk zijn voor het broze economische herstel. Het bedrijfsleven is vooral gebaat bij duidelijkheid en rust. De spookverhalen over kosten en technische problemen dragen daar niet aan bij." Eikhoudt vervolgt: "Dat de ondernemer denkt duurder uit te zijn is begrijpelijk. In de berekening heeft het kabinet geen rekening gehouden met de spitstarieven en de provinciale opcenten."

65 procent zou nu tegen stemmen

Op de vraag wat men nu kiest bij een referendum over de kilometerheffing, stemt een ruime meerderheid tegen.

Bron: Business Compleet


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).