De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:59:21

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Verzet groeit tegen de kilometerheffing

Datum: Thu 03 December 2009

Door: Jouke Schaafsma en Edwin Timmer

DEN HAAG - Het volgens minister Eurlings (Verkeer) noodzakelijke draagvlak voor de kilometerheffing verwatert met het uur.

Alleen al bij de website Kilometerheffingnee.nl stemmen per uur honderden mensen tegen invoering. De VVD is door haar 100.000 stickers tegen de kilometerheffing heen.

Begin deze week is de laatste partij 'No Way'-klevers naar geïnteresseerden opgestuurd. "Dit is razendsnel gegaan", zegt VVD-Kamerlid Aptroot. Omdat de gratis stickers zo gewild zijn, overweegt de liberaal een nieuwe partij te laten drukken.

De afgelopen weken ging Aptroot de boer op om stickers te plakken en uit te delen langs snelwegen, pompstations en parkeerplaatsen. Ook bekende Nederlanders als Henk Wijngaard schaarden zich achter de actie. Grootafnemers van 'No Way' zijn de tijdschriften Trucks en 4WD, die beide enkele tienduizenden stickers verspreiden onder abonnees en kopers van losse nummers. Het aantal sympathisanten dat zich op internet schaart achter de VVD-actie tegen de kilometerheffing bereikte gisteren 46.307. Deze digitale handtekeningen zal de VVD gebruiken voor een petitie. Bij Kilometerheffingnee.nl is de teller inmiddels de 60.000 gepasseerd. Er wordt opgeroepen voor steun voor een referendum over de kilometerheffing.

"Misschien blijkt dat niet mogelijk, maar dan is het wel een duidelijk signaal dat een groot deel van Nederland tegen is", zegt initiatiefnemer Maurice van Ulden. Elk uur stemmen 600 mensen tegen. De site is anderhalve week in de lucht.

Voorstander GroenLinks kwam met een eigen sticker voor de invoering van het nieuwe systeem van autobelastingen. Hoeveel er daarvan zijn verspreid is onduidelijk, wel waren ze afgelopen weekeinde op het partijcongres zeer populair. Er bestaat enige huiver bij GroenLinksers om ze op auto's te plakken, omdat ze wellicht agressie zouden kunnen oproepen.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).