De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:36:30

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


57.500 handtekeningen op kilometerheffing-nee

Datum: Wed 02 December 2009

Door: Tipo

Er zijn nu 57.500 handtekeningen op http://www.kilometerheffing-nee.nl/ .

Er ondertekenen nu 10 mensen per minuut. Een sneeuwbal is gaan rollen. De vraag is of de politieke partijen zich laten ondersneeuwen door deze sneeuwbal, of dat ze op de arreslee meeglijden en 'Wir sind das Volk!' en 'Power to the people!' mee zingen.

Het burgerinitiatief voor een referendum over kilometerheffing heeft de 40.000 ondertekenaars dus gehaald. Binnen 17 dagen nog wel. Alle politieke partijen moeten nu dus gaan beslissen of ze een referendum over kilometerheffing steunen.

De PVV heeft laten weten zich hierover te beraden. De VVD heeft laten weten tegen dit referendum te zijn. Dat vergt dus nog wat denkwerk. Wellicht dat zij een uitzondering kunnen maken voor dit burgerintiatief en de naam Volkspartij voor Vrijheid en Democratie eer aan willen doen. Of ze laten zich electoraal ondersneeuwen. De D66 zal voor een referendum moeten zijn, gezien hun partijprogramma. Dit geldt ook voor de SP. Ook de PvdA zou voor een referendum moeten zijn, gezien hun partijprogramma, al is minister Ter Horst plotsklaps geen voorstander van referenda als de uitkomst van een referendum niet bevalt in het land van de fonduepannen. Of als er iets tussen haakjes staat.

Minister Eurlings (CDA) heeft laten weten, dat kilometerheffing alleen doorgaat als er draagvlak in de maatschappij is. Dat is enkel per referendum te toetsen. Het CDA zou dit burgerinitiatief dus moeten en kunnen steunen. Dan kan het CDA gelijk de verdenking van zich af laten glijden, dat kilometerheffing door deze coalitie er zomaar even doorgedrukt wordt, zonder het volk te raadplegen.

Het draaglak is tot nog toe enkel gemeten bij belangenorganisaties. De naam zegt het al: Deze organisaties hebben ergens een belang in kilometerheffing. De ANWB wil haar bewegwijzeringscontract met de overheid niet kwijt en is enkel daarom voor kilometerheffing. De werkgevers willen de recreanten van de weg beprijzen, al is de Efteling daar niet zo blij mee. De vakbonden willen dat werknemers gecompenseerd worden voor kilometerheffing door andere belastingbetalers, wat uiteindelijk neerkomt op een sigaar uit eigen doos. Het is allemaal opportunisme ten top. Naar details wordt niet gekeken door deze lobbyisten, terwijl de duivel juist bij kilometerheffing in het detail zit.

Het enige wat hoort te tellen is het draagvlak bij de Nederlandse bevolking. Zij zijn degenen die straks een kastje in de auto moeten meevoeren, dat altijd weet waar je gisterenavond was. Zij zijn degenen die opdraaien voor de meerkosten, de fraudegevoeligheid, de bureaucratie, de technische onvolkomenheden, de latere prijsverhogingen et cetera. Geef het volk haar stem terug, politiek, anders rolt de sneeuwbal over jullie heen.

Terwijl u dit stukje las, hebben er weer 30 mensen de petitie voor een kilometerheffingsreferendum getekend. Pas op die sneeuwbal en stem mee.

Bron: FlitsService.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).