De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:15:34

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Haarlemmer wil referendum kilometerheffing

Datum: Mon 30 November 2009

haarlem - Onze auto betekent vrijheid, met kilometerheffing worden we in een digitale kooi gestopt!' Autorijdend Nederland is boos, heel boos. Op minister Camiel Gluurlings, de ANWB, 'Den Haag' in het algemeen. Het nieuwe plan voor de kilometerheffing kan rekenen op een massaal 'nee', afgaande op de reacties op de site www.kilometerheffing-nee.nl.

'De site is een initiatief van de Haarlemmer Maurice van Ulden. Zijn doel: meer dan 40.000 handtekeningen ophalen voor een referendum over de kilometerheffing. "Ik heb er al 35.000 binnen in twee weken tijd, dus dat gaan we zeker halen", vertelt Maurice.

Zijn site is twee weken in de lucht en het loopt storm, stelt Van Ulden. "Het idee om in auto's een kastje te plaatsen dat precies registreert waar je gereden hebt bevalt mensen niet. Het is ook geen goede oplossing voor de files. Je maakt het autorijden alleen maar duurder voor mensen die niet anders kunnen dan in die files zitten, omdat ze nu eenmaal naar hun werk moeten. Bovendien is de kilometerheffing een oneerlijk systeem, want het houdt geen rekening met je inkomen. Ook als je weinig te besteden hebt moet je toch net zoveel betalen als iemand die veel verdient."

Waarom bedenkt de overheid geen lastenverlichting, vraagt Van Ulden zich af. "Je kunt bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting schrappen als iemand een huis koopt dat dichter bij zijn werk is, om maar wat te noemen. Zo maak je het voor mensen aantrekkelijker om te gaan verhuizen. Dan beloon je mensen in plaats van ze te pesten, zoals nu."

Bron: Haarlems Dagblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).