De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
11:30:49

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Coalitie oneens over spitsheffing regios

Datum: Mon 23 November 2009

DEN HAAG De coalitiepartijen CDA en PvdA zijn het oneens over de spitstarieven die straks boven op de kilometerheffing komen.

CDA-Kamerlid Koopmans zei zondag in het tv-programma Buitenhof dat hij wil voorkomen dat regio's op drukke wegdelen tijdens de spits extra heffingen gaan invoeren.

De PvdA daarentegen is voor de spitsheffingen. "Wij denken dat we daarmee beter kunnen sturen en op bepaalde punten de files kunnen terugdringen", aldus PvdA-Kamerlid Roefs.

Kamerleden van VVD en SP zeiden zondag dat ze het onzinnig vinden om geld te investeren in kastjes voor auto's om daarmee de kosten van autorijden vast te stellen. Beide partijen zijn sowieso tegen kilometerheffing. De SP pleit voor een alternatief in de vorm van hogere brandstofaccijns. "Dan betalen mensen ook per kilometer en worden niet-zuinige auto's extra belast", meent SP'er Roemer.

Uit een peiling die Maurice de Hond zondag heeft uitgevoerd, blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlanders (53 procent) voor invoering van een prijs per kilometer is. Slechts een kwart van de mensen denkt dat de files ook echt zullen verminderen. Twee derde vermoedt dat de meeste automobilisten meer gaan betalen, tegen de belofte van het kabinet in. Ruim driekwart verwacht dat de kilometerheffing later zal worden ingevoerd dan is aangekondigd (vanaf 2012).

Bron: Reformatorisch Dagblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).