De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
07:10:59

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


VVD en SP ageren tegen 'kastje van Camiel'

Datum: Sun 22 November 2009

DEN HAAG - De oppositiepartijen VVD en de SP vinden het onzinnig om geld te investeren in een kastje voor auto's om de kosten van autorijden vast te stellen. Dat stelden Tweede Kamerleden Charlie Aptroot (VVD) en Emile Roemer (SP) zondag.

Hun collega Ger Koopmans van regeringspartij CDA verklaarde in het televisieprogramma Buitenhof dat het CDA een dergelijke spitsheffing alleen rondom Amsterdam wil. Maar de christendemocraat heeft geen problemen met het 'kastje van Eurlings', zoals de SP het noemt. Met dat kastje kan worden bijgehouden hoeveel kilometer een auto aflegt en op basis daarvan kan de automobilist een rekening krijgen.

Koopmans vertrouwt er op dat de privacy van automobilisten daarbij gewaarborgd zal worden. De VVD en de SP denken daar anders over. Beide partijen zijn bekende tegenstander van de plannen voor een kilometerheffing van minister Camiel Eurlings (Verkeer). Ze vinden het te duur en te ingewikkeld. De VVD is inmiddels een stickeractie tegen de kilometerheffing begonnen. De SP is niet tegen een prijs per kilometer maar vindt dat dit gewoon via de accijns op brandstof kan. "Dan betalen mensen ook per kilometer en worden niet zuinige auto's extra belast."

Bron: Noord Hollandsch Dagblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).