De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
02:24:40

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


PVV-leider Wilders vindt plan onzinnig en niet haalbaar

Datum: Thu 19 November 2009

AMSTERDAM De PVV start vandaag op haar site een meldpunt tegen de kilometerheffing. Partijleider Geert Wilders wil de zorgen en klachten die daarop gemeld worden, bundelen en volgende week aan minister Eurlings (Verkeer) aanbieden.

"Het laten doorgaan van de kilometerheffing is de slechtste beslissing die Eurlings in zijn carrière genomen heeft", aldus Wilders. De PVV is dan ook een van de partijen die het voorstel van tafel wil.

Er is volgens de PVV-voorman geen draagvlak voor de heffing. "Dat zie je terug in de reacties en enquêtes." Daarnaast kost de invoering miljoenen. "We kunnen dat geld nu wel beter gebruiken." Bovendien lost het de files niet op. "Het kabinet wil in 2020 terug naar het aantal auto's dat we in 1992 hadden. Datis onhaalbaar en onzinnig." Alleen het aanleggen van nieuwe wegen is een echte oplossing, vindt hij. "Mensen staan niet voor hun plezier in de file, maar gaan naar hun werk om hun brood te verdienen. Je moet ze daarom faciliteren en niet pesten."

Ook kan de auto zo makkelijk een nieuwe melkkoe worden. Dat de prijs, eerst 3 cent, oplopend tot gemiddeld 6,7 per kilometer, in een wet wordt vastgelegd, maakt op Wilders weinig indruk. "De overheid kun je met dit soort dingen niet vertrouwen. Als er straks ineens 35 miljard euro per jaar nodig is, heb je kans dat een volgend kabinet de kilometerprijs laat oplopen tot 15 of 20 cent."

Oneerlijk vindt hij het ook dat alle belastingen straks in de kilometerprijs verwerkt zitten. Mensen met weinig geld die tweedehandsauto's kopen, krijgen zo te maken met de aankoopbelasting BPM die nu alleen op nieuwe auto's zit. Om nog maar te zwijgen over het 'spionagekastje' dat iedereen in zijn auto krijgt, somt hij op. "Mensen willen niet dat het politbureau in de Trêveszaal kan weten waar ze heengaan."


Geert Wilders opent meldpunt tegen kilometerheffing

De Partij voor de Vrijheid is fel tegenstander van de invoering van de kilometerheffing.

Dit onzalige plan van CDA-Minister Eurlings is de zoveelste manier van het kabinet om de hardwerkende burger geld uit de zak te kloppen. Daarom opent de PVV nu een meldpunt tegen de kilometerheffing. Wij willen weten wat u vindt van deze zoveelste lastenverzwaring.

PVV-Kamerlid Richard de Mos zal Minister Eurlings volgende week tijdens het debat hierover in de Tweede Kamer met de ingezonden reacties confronteren.

Mail uw reactie daarom naar de pvv

Bron: PVV-site


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).