De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:32:41

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


VVD vraagt Brussel over km-heffing

Datum: Mon 16 November 2009

BRUSSEL - De VVD vraagt de Europese Commissie om een oordeel over de kilometerheffing in Nederland. "Ik ben erg benieuwd hoe Brussel dit plan beziet in het licht van het vrij verkeer in Europa", zegt Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert maandag.

"Minister Eurlings van Verkeer zegt dat hij niet wil wachten op Europese plannen voor kilometerheffing, omdat de wegen hier te vol zijn. Dat is natuurlijk heel charmant, maar straks rijden we in Europa allemaal met zes stickers en vier gps-kastjes op onze dashboards", zegt Hennis-Plasschaert, die lid is van de Europarlementscommissie voor verkeer.

Ze is ook benieuwd in hoeverre er discriminatie optreedt: buitenlandse automobilisten hoeven pas zes jaar later kilometerheffing te betalen dan Nederlanders. Zij worden daarvoor in 2018 echter niet gecompenseerd door lagere wegenbelasting en afschaffing van BPM.

Eerder had de Europese Commissie bezwaren tegen een Belgisch plan voor een wegenvignet. Dat zou gaan gelden voor alle automobilisten in België, maar alleen Belgen kregen het aanschafbedrag terug door lagere wegenbelasting.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).