De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
00:19:34

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Wantrouwen over heffing

Datum: Sun 15 November 2009

'Gewoon weer een ordinaire melkkoe'

Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG "Grote onrust is ontstaan onder oppositiepartijen in de Tweede Kamer en lezers van De Telegraaf over de hoogte van de nieuwe kilometerheffing.

Een overgrote meerderheid van de Nederlandse weggebruikers gelooft er niets van dat er straks minder files zijn, het milieu wordt ontlast en er een gps-kastje in de auto komt, terwijl het de automobilist niets extra's zal kosten. De massale weerstand tegen de kilometerheffing blijkt uit een enquête van De Telegraaf. Van de 40.000 lezers die gisteren reageerden, is 62 procent tegen het systeem en 38 procent voor.

"Dit is weer een ordinaire melkkoe voor de overheid", vindt M. van Portengen uit Leiden. "Als straks de helft van de weggebruikers afhaakt voor de Coentunnel, betekent dat maar één ding: dan is de kilometerheffing peperduur. En dan zo'n gps-kastje in je auto, zodat de overheid je overal kan volgen. Wie garandeert dat die informatie niet voor andere doeleinden wordt gebruikt?"

Ook in de Tweede Kamer heerst wantrouwen. "Wie gelooft dat deze heffing niet nog veel verder stijgt wanneer een links kabinet aan de macht komt?" zegt VVD-Kamerlid Aptroot.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).