De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
00:59:50

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Eurlings: uitstel wet om steun te behouden

Datum: Wed 17 June 2009

DEN HAAG - Verkeersminister Camiel Eurlings stuurt het wetsvoorstel over de kilometerheffing voorlopig nog niet naar de Tweede Kamer. Hij doet dit om de steun van maatschappelijke organisaties als ANWB, RAI, Bovag en Stichting Natuur en Milieu voor de plannen niet te verliezen.

Het wetsvoorstel is klaar, maar de Raad van State wil nog naar de tarieven kijken, lichtte Eurlings woensdag toe in de Kamer. De minister had in april echter de Kamer toegezegd om de wet op de kilometerheffing voor het zomerreces (begin juli) toe te sturen zodat de Kamer die nog dit jaar kan bespreken.

Volgens Eurlings hebben de organisaties hem op het laatste moment eenstemmig verzocht om de wet en de tarieven niet los te koppelen, maar die in één keer na het zomerreces in te dienen. Dan kunnen zij zien wat de gevolgen zijn voor hun achterban. "Dat signaal neem ik serieus. Ik wil het dossier niet laten ontsporen." Hij verwacht eind augustus, begin september het voorstel alsnog naar de Tweede Kamer te kunnen sturen.

Bron: Noord Hollands Dagblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).