De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:05:15

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Wet kilometerheffing na de zomer

Datum: Wed 17 June 2009

DEN HAAG - Verkeersminister Camiel Eurlings zal de wet op de kilometerheffing waarschijnlijk pas na de zomer naar de Tweede Kamer sturen. Hij had de Kamer begin april juist beloofd het wetsvoorstel vóór de zomer te sturen.

De kilometerheffing wordt al later dan de bedoeling is ingevoerd, maar Eurlings zegde het wetsvoorstel voor de zomer toe als een belangrijke stap naar de daadwerkelijke invoering van de plannen.

Voorzitter Loek Hermans van een 'klankbordgroep' met vertegenwoordigers van onder andere werkgeversorganisaties, ANWB, en de transportbranche heeft een klemmend beroep op Eurlings gedaan om het wetsvoorstel als één geheel aan te bieden, lieten woordvoerders van Eurlings en Hermans woensdag weten. Dat betekent inclusief het voorstel voor het 'basistarief', het basisbedrag dat automobilisten per gereden kilometer moeten gaan betalen.

De Raad van State moet daarover echter nog advies geven. "De minister wil dat beroep zwaar laten meewegen", aldus de woordvoerder van Eurlings. Eurlings praat woensdagmiddag met de Kamer over de kilometerheffing.

Bron: Noord Hollands Dagblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).