De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:39:59

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Onderzoek naar versnelde invoering km-heffing auto's

Datum: Tue 21 April 2009

DEN HAAG - Verkeersminister Camiel Eurlings laat onderzoeken of de invoering van de kilometerheffing voor personenauto's versneld kan worden. Dit meldde hij dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Woensdag praat hij opieuw met de Kamer over dit project. Twee weken geleden bleek dat de invoering van de kilometerheffing meer tijd kost.

Eurlings schreef toen de Kamer dat het niet verantwoord is om eind 2011 te beginnen met de kilometerheffing voor trucks.

De Tweede Kamer ontbood hem daarop voor een spoeddebat. De CDA-bewindsman hield vol dat de invoering van de heffing in 2011 niet haalbaar is.

Personenauto's

Daardoor zou ook de heffing voor personenauto's naar achter schuiven. De PvdA drong er bij Eurlings op aan om te bekijken of de invoering daarvan in een hoger tempo kan. De minister komt nu de coalitiepartij tegemoet.

PvdA-fractiewoordvoerder Lia Roefs zei in een reactie dat zij "nog niet tevreden" is. Zo heeft zij "nog geen echt antwoord gehad" op haar vraag wat de effecten zijn van de vertraging van de plannen voor het kabinetsbeleid op het gebied van luchtkwaliteit. Roefs overweegt een motie in te dienen om compenserende maatregelen af te dwingen zodat de milieudoelen gehaald worden.

© ANP

Bron: Nu.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).