De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
00:50:04

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Moties oppositiepartijen tegen kilometerheffing

Datum: Wed 08 April 2009

DEN HAAG - De oppositiepartijen SP, VVD en PVV willen af van de kilometerheffing. Ze dienen woensdagavond in een debat van de Tweede Kamer met verkeersminister Camiel Eurlings moties daartoe in.

In de motie van Emile Roemer (SP) staat dat moet worden afgezien van "verdere uitgaven aan en verdere ontwikkeling van de kilometerheffing". "Te duur en te ingewikkeld", stelde hij vlak voor het debat.

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot wil dat de regering "per direct alle voorbereidingen en uitgaven stopt". Fleur Agema van de PVV wil dat van uitstel afstel komt en de vrijkomende middelen in wegen worden geïnvesteerd.

Coalitiepartijen

De partijen onderstrepen eens te meer met hun moties hun verzet tegen de kilometerheffing. Aptroot gaat ervan uit dat ze niet worden aangenomen, omdat de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie de plannen steunen.

Aanleiding voor het debat dat GroenLinks aanzwengelde, is een brief van Eurlings waarin staat dat de kilometerheffing niet eind 2011 en dus niet deze kabinetsperiode kan beginnen. Hij vindt de risico's te groot.

PvdA

Coalitiepartner PvdA is woensdag in de Tweede Kamer scherp uitgevallen naar verkeersminister Camiel Eurlings.

PvdA-Kamerlid Lia Roefs zei dat haar partij zich afvraagt "wat deze minister heeft bezield maandagavond een persbericht de deur uit te doen" over het uitstellen van de kilometerheffing.

Dat bericht is volgens haar een eigen leven gaan leiden, met een krantenkop tot gevolg dat de stekker uit de kilometerheffing moet.

Eurlings zou te weinig hebben gedaan om dat beeld recht te zetten. De minister maakt de indruk dat hij het project naar de afgrond wil leiden, aldus Roefs.

© ANP

Bron: Nu.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).