De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
07:00:05

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Eerlijke kilometerprijs: standpunt van de ANWB

Datum: Mon 23 February 2009

De ANWB-leden willen een eerlijker manier van betalen: liever betalen voor het gebruik van de auto dan voor het bezit. Ofwel: betalen per kilometer vinden de leden rechtvaardiger. De ANWB maakt zich daar dan ook sterk voor richting de overheid.

De ANWB ondersteunt het principe van eerlijk betalen naar gebruik van de auto, waarbij de motorrijtuigenbelasting en BPM worden afgeschaft. Alleen de invoering en de wetgeving moeten wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn door de leden gesteld, aan de hand van representatief onderzoek.

De wensen en eisen van de leden zijn vertaald in 11 voorwaarden. De kilometerbeprijzing moet aan deze criteria voldoen, wil de ANWB dit nieuwe systeem ondersteunen. Dat wordt permanent getoetst in het hele proces, van de wet tot de uitvoering.

En de ANWB blijft ook de mening van de leden peilen en past de voorwaarden daar op aan.

Bekijk hieronder de 11 voorwaarden van de ANWB

  • Aan deze voorwaarde voldoet de kilometerprijs (nog) niet.
  • Aan deze voorwaarde voldoet de kilometerprijs (nog) niet helemaal, of hierover is nog geen informatie beschikbaar.
  • Aan deze voorwaarde voldoet de kilometerprijs.    Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen van de kilometerprijs via de Kampioen, anwb*Auto en op onze site. Ook blijven wij onze leden de komende tijd raadplegen over dit dossier.

    Bron: ANWB


    Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).