De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
02:21:03

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Geld verdienen door spits te mijden

Datum: Sat 14 February 2009

purmerend - Stadsregio Amsterdam start eind dit jaar een proef met rekeningrijden. De proef houdt in dat minimaal duizend mensen, die dagelijks met de auto naar de hoofdstad rijden, worden beloond als ze buiten de spits reizen of een andere vorm van vervoer kiezen.

Rekeningrijden moet uiteindelijk leiden tot minder files. De proef van de Stadsregio moet duidelijk maken of en in hoeverre notoire spitsrijders ook echt bereid zijn anders te gaan reizen in ruil voor geld.

"Mensen kunnen meedoen op basis van vrijwilligheid", zegt Hugo Warning van de Stadsregio. "De deelnemers krijgen allemaal honderd euro per maand. Globaal komt dat overeen met de wegenbelasting en de BPM. Van die honderd euro gaat steeds een bedrag af als een deelnemer via een snelweg de A10 oprijdt. In de spits is dat bedrag hoger dan buiten de spits."

"Wie toch in de spits blijft rijden, is gauw door zijn honderd euro heen en moet zelf bijbetalen. Wie buiten de spits rijdt of een andere vorm van vervoer kiest, houdt geld over dat hij in eigen zak mag steken."

Bron: Noord Holands Dagblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).