De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:21:51

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


ANWB: besluit kilometerheffing onbegrijpelijk

Datum: Mon 07 July 2008

DEN HAAG (ANP) - De ANWB heeft maandag ongekend hard uitgehaald naar het kabinet en de Tweede Kamer vanwege het besluit over de kilometerheffing.

Het verrekenen van de provinciale opcenten in de kilometerprijs en de introductie van een nieuwe provinciale belasting zijn "onbegrijpelijk" en "niet uit te leggen", aldus de ANWB.

Doorgaans gebruikt de belangenorganisatie, met bijna vier miljoen leden verreweg de grootste van het land, meer diplomatieke taal. De ANWB kondigt aan dat ze zich de komende maanden richting de politiek gaat inspannen "om te bereiken dat automobilisten niet extra gaan betalen".

Dat dreigt wel te gebeuren als het huidige kabinetsbesluit ongewijzigd wordt doorgevoerd, voorziet de ANWB. "De automobilist gaat volgens de rekenmodellen weliswaar minder rijden door het invoeren van de kilometerprijs maar zal per gereden kilometer meer betalen dan oorspronkelijk de bedoeling was", stelt de ANWB. "Ook het omslagpunt van het jaarkilometrage, wanneer de automobilist ten opzichte van de bestaande situatie minder zal gaan betalen, komt daarmee lager te liggen."

Bron: Gelderlander


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).