De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
00:48:52

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


KM-heffing is melkkoe

Datum: Wed 13 February 2008

AMSTERDAM "De Kilometerheffing leidt zoals veel automobilisten al dachten tot een enorme verhoging van de lasten. PvdA-minister Bos (financiën) gaat er 15 miljard euro mee verdienen.

Dat zeggen professor Peter Kavelaars en dr. Dirk Albregtse van de Erasmus Universiteit in het Financieele Dagblad.

Het kabinet van PvdA, CDA en Christenunie wil de BPM langzaam (tot 2012) laten opgaan in een heffing per gereden kilometer. Door de systeemwijziging dreigen veel automobilisten dubbel gepakt te worden. De overheid zou eigenlijk de al betaalde BPM moeten teruggeven aan autorijders. Wouter Bos wil dat niet: dat is te duur.

Het kabinet heeft altijd gezegd dat de hele operatie niks zou kosten. CDA-woordvoerder Ger Koopmans zegt tegen de krant: 'we hebben nooit gezegd dat een individuele automobilist niet meer gaat betalen. Mensen die net een nieuwe auto hebben gekocht en daar lang in blijven rijden, gaan meer betalen. Wie na de afbouw van de bpm een auto koopt, betaalt minder.'

Volgens Kavelaars en Albregtse zou de staat eigenlijk aan iedereen de teveel betaalde BPM moeten terugbetalen: dat kan oplopen tot 15 miljard euro.

Omdat dat dat in 'Den Haag' niet haalbaar is, zou de autorijder een soort tegoed moeten krijgen: de teveel betaalde bpm wordt afgetrokken vanaf het begin van het rekeningrijden per kilometer. De eerste kilometers rij je dan 'gratis', aldus de krant.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).