De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:14:22

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Voorlopig geen KM-heffing

Datum: Wed 06 February 2008

De kans is bijzonder klein dat in 2011 de kilometerheffing wordt ingevoerd. Dat bleek vandaag tijdens het kamerdebat over de heffing. "We gaan u geen kamikazeplanning voorleggen," beloofde minister Camiel Eurlings van Verkeer.

Zowel vanuit Eurlings eigen partij, het CDA, als vanuit de oppositie was er kritiek op de kilometerheffing. Er zijn vooral twijfels over de technische haalbaarheid van de plannen. Eurlings deelde die twijfels en gaf daarom aan geen haast te willen maken met de heffing: "Zorgvuldigheid gaat voor haastige spoed."

BPM

De Verkeersminister kreeg met name van de VVD kritiek, omdat hij de BPM niet volledig wil afschaffen. Volgens het oorspronkelijke plan zou de kilometerheffing in de plaats van deze aanschafbelasting komen, maar daar is Eurlings nu op teruggekomen. Hij wil de BPM handhaven op 10 á 15% van het aankoopbedrag. Nu is dat 42,3%. VVD-Kamerlid Paul de Krom noemde Eurlings daarom onbetrouwbaar.

Brief

De Tweede Kamer krijgt uiterlijk 1 mei een brief van Eurlings over wat de risico's van de kilometerheffing zijn en wat er nog moet gebeuren om de heffing uiterlijk in 2016 in te voeren.

Bron: NieuwsNieuws.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).