De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:11:24

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Anoniem rekeningrijden mogelijk

Datum: Wed 06 February 2008

AMSTERDAM - Anoniem rekeningrijden met de auto is mogelijk. Automatiseerder LogicaCMG heeft samen met elektronicabedrijf Siemens een systeem ontwikkeld waarbij de gereden route onbekend blijft.

Dat heeft een woordvoerder van LogicaCMG woensdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

LogicaCMG en Siemens trekken samen op in de hoop straks de opdracht binnen te halen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor het systeem dat rekeningrijden in Nederland mogelijk moet maken. Ook veel andere bedrijven in binnen- en buitenland hebben hun interesse getoond.

Prijs

Volgens de woordvoerder van LogicaCMG is het systeem gebaseerd op het gegeven dat voor verschillende wegen dezelfde kilometerprijs wordt berekend.

Met een prepaidkaart worden wel de gereden kilometers afgerekend, maar blijft de route 'geheim'. De automoblist moet de kaart kunnen kopen in bijvoorbeeld supermarkten en tankstations.

Systemen

LogicaCMG kan niet aangeven of het scheelt in prijs om wel of niet anoniem te rijden. "Daarvoor is het nog veel te vroeg. Dit is een van de mogelijke systemen", aldus de woordvoerder.

De Tweede Kamer praat woensdag over het rekeningrijden. Het privacy-aspect is een van de vraagstukken die moeten worden opgelost bij het ontwerpen van systemen in de strijd tegen files.

Bron: Nu.Nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).