De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
01:37:32

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Revolutie! Weg met de kilometerheffing!!!

Datum: Mon 04 February 2008

Door: MrXl

Revolutie begint hier!!! Kopieer de inhoud van dit artikel en stuur het naar reactie.kilometerprijs@tweedekamer.nl!!! Stuur het vervolgens naar je vrienden!

L.S.,

Ieder doordenkend mens snapt dat de kilometerheffing geen verbetering in de Nederlandse economie zal brengen. Het is de zoveelste truuk om de burger nog meer geld uit de portemonnee te kloppen.

Het schaamteloze gedrag van de overheid om dan ook nog zoiets te willen realiseren met gps technologie is natuurlijk de zoveelste druppel die de emmer doet overlopen. Uiteraard gaat ook deze data tegen de mensen gebruikt worden. De overheid weet hoeveel u verdient? Dan mag u meer inkomstenbelasting betalen. De overheid weet hoeveel centjes u heeft? Dan mag u vermogensbelasting betalen. De overheid weet wat uw wagen kost? Dan mag u bijtelling of wegenbelasting betalen. De overheid weet wat uw huis waard is? Dan mag u WOZ betalen. De overheid weet dat u verhuist? Dan mag u overdrachtsbelasting betalen. De overheid weet dat u dood bent? Dan komt zij een laatste keer langs voor successierechten.

De overheid weet precies waar iedereen zich bevindt? Dan gaat u nu ook daarvoor betalen.

Verhoging van de wegenbelasting zonder bpm teruggave ipv bpm verlaging levert geen voordeel voor mensen die geen nieuwe auto gaan kopen!!!!

Ter vergelijking, op een auto zat 45,2% BPM en 19% BTW. Een auto van € 60.000 gaat hierdoor €100.000 kosten. Het is natuurlijk bizar dat een overheid een auto zoveel duurder maakt, alsof we voor ons plezier naar ons werk gaan

Een liter benzine kost € 0,60, inclusief winst voor oliemaatschappijen en kost aan de pomp wel tot zon € 1,50 vanwege nog meer belastingen.

In Nederland is maar zon 2300 km aan snelwegen te vinden (per auto dus heel weinig, ook in vergelijking tot andere landen) en slechts 0,25% van Nederland is geasfalteerd hiervoor. Een verdubbeling van die capaciteit zou de problemen volledig wegnemen. Het is toch bizar dat een snelweg van Rotterdam naar Amsterdam, twee van de grootste steden van Nederland, op sommige gedeelten nog maar uit 2 banen bestaat.

Het duurder maken van mobiliteit maakt arbeid duurder. Als arbeid duurder wordt, zal hier minder vraag naar komen. Dit zal vooral het geval zijn in banensegmenten gerelateerd aan vervoer, met name bij de lagere inkomens.

Overheden doen wat ze al vele eeuwen doen: mensen financieel uitkleden en voorliegen. Heeft u al het zoet van Balkenende gehad, na het zuur? Heeft U al het kwartje van Kok teruggehad? Men houdt u een worst voor om maar in te stemmen met een zeker voorstel. Kijk eens op uw loonstrookje hoeveel de overheid van u neemt, en wat u daarvoor terugkrijgt, afgezien van belastingaanslagen.

Noot: gemiddeld geeft de overheid nu 50-60% uit van wat we samen allemaal verdienen, terwijl dit in 1900 nog maar 10% was. Des te dichter bij de 100%, des te minder economische vrijheid heeft een individu nog.

Aldus een treurige inwoner van een land waar je een vergunning moet aanvragen om een dakkapel neer te zetten, terwijl mensen die hun wijken laten verpauperen subsidie krijgen om er een prachtwijk van te maken.

Stuur deze mail naar reactie.kilometerprijs@tweedekamer.nl om je ongenoegen kenbaar te maken.

Natuurlijk zijn er sukkels die zeggen Maar we hebben het zo goed. Maar daar werken we ook met zn allen 40 uur per week voor. En we zouden het NOG veel beter kunnen hebben. Doe het dan op zn minst voor je kinderen.

mrXL

Bron: Vrijspreker


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).