De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
07:06:42

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Filemijders vrezen aanslag fiscus

Datum: Sat 19 January 2008

Premie om Hollandse Brug extra inkomsten.

Automobilisten die tijdens de herstelwerkzaamheden aan de Hollandse Brug bij Almere keurig hun auto thuislaten en daarvoor een beloning ontvangen, worden door de fiscus hard gestraft.

Over de vergoeding die ze krijgen omdat ze de files mijden, moeten zij hoogstwaarschijnlijk een fikse duit aan de Belastingdienst betalen.

Automobilisten uit vooral Lelystad en Almere die op werkdagen niet met hun auto over het Gooimeer rijden, krijgen een dagvergoeding van zes euro. Voorlopig kunnen deze filemijders van de A6 naar hun geld fluiten. Gemiddeld gaat het sinds september om een bij elkaar gespaard bedrag van 300 euro per persoon, zegt projectleider Pim van Schaijk van Rijkswaterstaat.

Onduidelijk

De in totaal 1400 filemijders lopen een groot risico dat ze slechts de helft krijgen uitbetaald. Het is volstrekt onduidelijk of de 1400 personen belasting moeten betalen over deze vergoeding. We praten daarover met de Belastingdienst. Zolang daar geen zekerheid over bestaat, krijgt niemand geld van ons, zegt Van Schaijk. Volgens een zegsman van de Belastingdienst moet de Inspecteur uiteindelijk beslissen of er een heffing volgt.

Arcadis, dat verantwoordelijk is voor het projectbureau Filemijden A6, krijgt intussen veel vragen van deelnemers over de vergoeding.

We hebben dit nooit keihard toegezegd, zegt Rob Mouris. Het projectbureau kan nu ook geen kant uit. Als er uitgekeerd gaat worden, dan pas wanneer de brug hersteld is.

Intussen is gisteren ook nog eens bekend geworden dat de werkzaamheden aan de brug nog eens twee tot drie maanden extra gaan duren.

De belangrijkste brugverbinding voor verkeer tussen Amsterdam en Almere gaat wel iets eerder dan gepland weer open voor vrachtverkeer. Eind maart kunnen vrachtwagens weer over de A6 rijden in zuidelijke richting. Begin juli volgt een rijstrook in noordelijke richting.

Bron: Telegraaf (abonnee gedeelte)


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).