De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
18:10:17

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Kilometerheffing voor heel Europa bepleit

Datum: Tue 15 January 2008

(Novum) - Een kilometerheffing moet in heel Europa worden ingevoerd. De opbrengst moet direct gaan naar de beperking van de uitstoot van uitlaatgassen. Dat heeft de voorzitter van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Willem Heeren gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak.

Een voorwaarde voor een Europese invoering is volgens KNV dat alle vormen van vervoer meedoen. Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings (CDA) moet dan wel voor goed openbaar vervoer zorgen. Volgens Heeren heeft de kilometerheffing zonder openbaar vervoer geen nut.

Heeren sprak zijn steun uit voor de plannen van Eurlings. Die wil in 2011 beginnen met de kilometerheffing voor vrachtverkeer. De KNV steunt dat initiatief, maar wil dan wel de zekerheid dat privéauto's het jaar daarop aan de beurt zijn.

Ook voelt KNV zich ervoor verantwoordelijk de CO2-uitstoot met twintig procent terug te brengen. De werkgeversorganisatie voor goederenvervoerders, de taxi- en touringcarsector en het openbaar vervoer pleiten in dat geval voor 'groen asfalt'. Dat zijn wegdelen die speciaal bestemd zijn voor beroepsvervoer en daardoor voor minder files kunnen zorgen.

Bron: Nieuws.nl


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).