De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
01:04:19

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Eurlings komt met proeven voor rekeningrijden

Datum: Tue 27 November 2007

AMSTERDAM - Rekeningrijden gaat toch heel snel ingevoerd worden. Rond Amsterdam en de snelwegen van en naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Volgens het Financieele Dagblad gaat het om een proef. Rond Amsterdam gaan de gebruikers van de ring flink betalen.

Op de andere snelwegen worden de automobilisten beloond als ze niet in de spits rijden. Die laatste proef zou op vrijwillige basis zijn voor werknemers van grote bedrijven in de randstad.

Maar in Amsterdam zijn de autorijders gewoon de sigaar: wie de ring oprijdt moet betalen. En dat is opmerkelijk, want rekeningrijden zou pas ingevoerd worden als de bpm op auto's verlaagd zou worden. Werknemers rond Amsterdam worden met de 'proef' dus dubbel gepakt, want het 'echte' rekeningrijden begint waarschijnlijk pas in 2016.

Minister Camiel Eurlings (CDA) gaat de voorstellen vrijdag doen in de ministerraad. Het zou al uitgebreid voorgekookt zijn, dus de kans is groot dat het doorgaat. Invoering zou al binnen een paar jaar moeten zijn, aldus de krant.

Oud-Philipsdochter NXP gaat voor 50-100 euro een doos voor in de auto leveren waarmee moet worden betaald, zo meldt het FD.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).