De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
18:46:34

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Kilometerheffing vanaf 2010 op autosnelwegen

Datum: Thu 06 September 2007

Automobilisten gaan vanaf eind 2010 op alle autosnelwegen kilometerheffing betalen. Om sluipverkeer tegen te gaan wordt rekeningrijden in drukke regios ook meteen op omliggende wegen ingevoerd.

"Ik heb duidelijke aanwijzingen dat minister Eurlings dit gaat besluiten. Ik ga er van uit dat hij er begin december mee naar buiten komt", zegt ANWB-directeur Paul Nouwen in het AD. Een paar jaar later zou de rest van Nederland volgend. Nouwen, grondlegger van het plan, noemt dat in de krant de grote klap.

Nouwen verwacht dat behalve in de Randstad ook rond Arnhem, Nijmegen en Eindhoven de kilometerheffing van meet af aan op de omliggende autowegen wordt ingevoerd.

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) wilde volgens het AD geen commentaar geven. In het beleidsplan van het kabinet staat dat de kilometerheffing geleidelijk wordt ingevoerd. Nouwen waarschuwt dat de kilometerheffing er snel moet komen. "Als het een rol gaat spelen bij de komende verkiezingen kun je het vergeten."

Begin augustus stelde PvdA-kamerlid Lia Roefs nog dat de plannen voor de kilometerheffing gedoemd zijn tot mislukken. Volgens Roefs denkt Eurlings aan een kilometerheffing alleen voor vrachtwagens, of aan een heffing voor alle weggebruikers maar dan alleen voor de snelwegen. Daarmee zouden files en sluipverkeer niet worden voorkomen.

De VVD trok begin augustus de steun voor het plan voor de kilometerheffing ingetrokken, omdat het kabinet zich volgens de partij niet aan twee randvoorwaarden houdt. De liberalen steunden in het vorige kabinet de invoering van een kilometerheffing, mits autorijders niet meer zouden gaan betalen. Volgens de VVD gebeurt dat nu wel.

Bron: www.nieuws.nl / novum


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).