De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
00:50:56

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Klaar voor rekeningrijden

Datum: Thu 22 February 2007

Door: Rutger Betlem

Het is gewoon nog niet druk genoeg op de Nederlandse wegen. In het Verenigd Koninkrijk is 87 procent van de ondernemers voor rekeningrijden.

Neem Londen. De congestion tax van 8 pond heeft de stad weer ondernemend en leefbaar gemaakt. Rijden kost geld, stilstaan is nog altijd duurder. 80 procent van de Britse ondernemers mist omzet door files en ander oponthoud. Op jaarbasis komt dat neer op een kleine 26 miljard euro.

Voorwaarde voor brede steun is wel dat de accijnzen en wegenbelasting omlaag gaan. En dat de opbrengsten van rekeningrijden volledig ten goede komen van de infrastructuur. Dat moet in Nederland toch ook kunnen?

Van de webmaster: De waarheidsgetrouwheid van dit artikel is dubieus. Desondanks willen wij u dit soort propaganda niet onthouden.

Een reaktie onder dit artikel op de bron-site.

U wilt 38 euro per dag betalen om met de auto Amsterdam binnen te rijden? Zie deze link.

Misleidende informatie. De Congestion Charge zorgde voor 20% minder verkeer maar de files nemen nu al weer toe. Het tarief van Congestion Charge en het OV is ondertussen beide gestegen. Het gebied waar Congestion Charge geldt is verdubbeld. Grotere auto's betalen 38 euro per dag! 1,7 miljoen mensen in Engeland hebben een petitie tegen kilometerheffing getekend. Hoezo maatschappelijk draagvlak? Ook de Engelsen zien nu dat het niks met milieu, veiligheid of files te maken heeft. Het is een grote geld machine, waar de overheid ongeremd de prijs van kan verhogen.

Teken daarom de petitie. Zie deze link.

g.kaper - donderdag 22 februari 2007 9:15

Bron: Sprout


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).