De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
18:53:40

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Automobilisten positiever over kilometerheffing

Datum: Sat 14 May 2005

Door: Onze verslaggever

HILVERSUM - De Nederlanders staan welwillender tegenover de kilometerheffing dan enkele jaren geleden. De helft is ervoor dat automobilisten straks gaan betalen voor elke kilometer die ze rijden. In 1999 was nog 78 procent tegen.

Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek van TNS Nipo in opdracht van RTL Nieuws. Van de ondervraagden vindt 65 procent dat de kilometerheffing alleen moet gelden op knelpunten voor het autoverkeer.

De werkgroep-Nouwen, waarin onder andere de ANWB en werkgeversorganisatie VNO-NCW zitten, bereikte deze week een definief akkoord over geleidelijke invoering van een kilometerheffing. Het gaat in eerste instantie, vanaf 2009, om een heffing bij vier tot zes hoofdknelpunten. Vanaf 2012 of 2014 komt er een landelijk systeem.

Voorzitter P. Nouwen toonde zich zaterdag in RTL Nieuws tevreden over de groeiende steun voor de kilometerheffing. "De mensen waren zeven of acht jaar geleden veel negatiever. Door ervaring en informatie zijn ze erg opgeschoven naar pro", zei de oud-directeur van de ANWB.

Bron: Noord Hollandsch Dagblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).