De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:08:08

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Fracties: kilometerheffing nu al in wet

Datum: Wed 13 March 2002

DEN HAAG - PvdA, D66 en GroenLinks willen nu al in de wet vastleggen dat er in de toekomst een kilometerheffing komt. Zij willen dat doen in de wet die tolheffing en betaalstroken mogelijk maakt. Daarbij speelt mee dat de fracties vrezen dat er na de verkiezingen misschien geen meerderheid meer voor het betalen per kilometer te vinden is.

Om nu een Kamermeerderheid voor het voorstel te vinden lijkt de steun van minimaal twee kleine fracties vereist. Die twijfelen echter sterk, omdat de heffing feitelijk toch niet uitgewerkt kan worden voor de verkiezingen. SGP'er Van den Berg vindt het juridisch zelfs onwenselijk om de kilometerheffing te verankeren in een wet die iets anders regelt. Hij pleitte er daarom woensdagavond voor ook met tol en betaalstroken te wachten tot de kilometerheffing is uitgewerkt.

Nadat kilometerheffing in beeld kwam, liet verkeersminister Netelenbos het gewraakte rekeningrijden vallen. Dit maakte wel deel uit van de wet Bereikbaarheid en Mobiliteit die de Kamer woensdag en donderdag behandelt.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).