De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
00:44:08

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Bezwaar tegen tol op bestaande wegen

Datum: Mon 07 December 1998

Door: Een onzer redacteuren

ROTTERDAM, Belangenorganisaties in het wegvervoer verzetten zich tegen voorstellen om behalve op nieuwe verbindigen ook tolheffing in te voeren voor bestaande infrastructuur zoals de Coentunnel en de Zeeburgertunnel. Volgens minister Netelenbos (Verkeer) is dat nodig om uitwijkgedrag van automobilisten te voorkomen.

Netelenbos deed de voorstellen afgelopen vrijdag in een toelichting op het kabinetsbesluit om 2,3 miljard gulden extra uit te trekken voor de snellere aanleg van wegen. Het geld komt beschikbaar door in de begroting minder te reserverven voor prijsstijgingen.

Daarnaast kijkt de minister samen met de regio's naar mogelijkheden voor publiek-private financiering van nieuwe infrastructuur. De ANWB en de BOVAG/RAI hebben geen bezwaar tegen tolheffing op nieuwe infrastructuur zoals de tweede Coentunnel, maar ze keuren heffingen op bestaande verbindingen af. "Daarvoor is reeds betaald.", aldus een woordvoerder van de BOVAG.

Transport en Logistiek Nederland is tegen elke vorm van tofheffing en rekeningrijden. Volgens de vervoerdersorganisatie betalen de Nederlandse weggebruikers jaarlijks al 25 miljard gulden aan belastingen.

Ook de verladersorganisatie EVO is tegen tolheffing op bestaande wegen.

Bron: NRC Handelsblad


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).